(NlEW aLEKSANDROWI^ zILXBER (B:s (1894-1966) : (NvIZNX W NAUKE (B/s - (NkISELEW(B, (NlEW lXWOWI^s; (NlEWINA(B, (NeLENA sOLOMONOWNAs; (NaBELEW(B, (Ng(B.(Ni(B.s ((NmOSKWA (B:s (NnAUKA(B,s, 2004)
(NkNIGA (B- (NOPISANIE VIZNI I TWOR^ESTWA WYDA@]EGOSQ U^ENOGO I QRKOGO ^ELOWEKA(B. (NoN PRO[EL ^EREZ WSE WZLETY I ISPYTANIQ(B, (NWYPAW[IE NA DOL@ SWOEJ STRANY (B- (NROMANTIZM NA^ALA WEKA(B, (NREWOL@CI@ I GRAVDANSKU@ WOJNU(B.s
(NbIBLIOGR(B.: (NS(B. 665-682s
Keywords: (NzILXBER(B, (NlEW aLEKSANDROWI^s; (NbIOLOGI^ESKIE NAUKIs; (NzDRAWOOHRANENIEs; (NmIKROBIOLOGIQs; (NmEDICINSKIE NAUKI (B- (NpERSONALIIs